Opis
PRZEPIS OD THE COFFEE:
Będziesz potrzebować:
- Aeropress – dostępny w naszym sklepie
- Filtry papierowe
- Waga,
- 15 g kawy (zachęcamy do spróbowania naszych singli kawowych)
- 210 ml wody
- mielenie drobno-średnie (drobniejsze niż cukier)
- Czas gotowania: 2 minuty 30 sekund
1. Umieść papierowy filtr na dole i zwilż gorącą wodą.
2. Umieść aeropress na czajniku, filiżance lub stacji zaparzającej i dodaj 15 g zmielonej kawy The Coffee.
3. Zamieszaj kawę, dodaj 50 g wody i odczekaj 30 sekund.
4. Zamieszaj kawę, wlej pozostałe 160 g wody, ostrożnie włóż górę i odstawił na półtory minuty.
5. Powoli naciskaj górną część przez 30 sekund, aż do zakończenia ekstrakcji.
6. Gotowe!