Opis
THE COFFEE BRAZYLIA pochodzi ze słonecznej plantacji rejonu Sao Paulo. Odpowiednie położenie i wysokość gleb, na których znajdują się plantację ziaren mają wpływ na jej niską kwasowość, a duże ziarna zawierają większą ilość kofeiny. The COFFEE BRAZYLIA produkowana jest ze 100 % ziaren Arabica sprawdzi się do ekspresów przelewowych, pod dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. Charakteryzuje się łagodnym, delikatnym smakiem z niską kwasowością.
THE COFFEE ETIOPIA pochodzi z upraw w regionie Sidamo, położonych na wysokościach od 1500 do 1800 m.n.p.m. w południowej części Etiopii. Region jest z jednej strony kolebką kawy od samego początku jej odkrycia dla ludzi, z drugiej strony słynie z najwyższej jakości kawy.Kawa ta idealnie nadaje się do zaparzania metodami alternatywnymi takimi jak Drip, AeroPress, Chemex, Kawiarka czy Syphon. Są to metody wykorzystujące filtry pergaminowe lub płócienne dające kawie czysty bogaty w kofeinę napar oraz ciekawy smak.
THE COFFEE KOSTARYKA pochodzi z plantacji Tarrazu, który jest jednym z najbardziej cenionych rejonów upraw kaw, nie tylko w Kostaryce, ale na całym świecie słynie z wysokiej dbałości na każdym etapie powstawania, także często określa się ją jako jedną z najlepszych na świecie. Nasza arabica rośnie na wysokości 1400-1800 m.n.p.m. w symbiozie z czystą, wulkaniczną glebą bez nawozów i pestycydów. Kawa ziarnista z tego regionu charakteryzuje się bogatym i harmonijnym smakiem. Wyrazistość, wyrafinowanie, moc i delikatnie pikantny aromat sprawiają, że ziarna z Tarrazu
uważane są za jedne z najlepszych na świecie.
THE COFFEE SPACE BLEND to doskonała mieszanka arabiki (80%) z dodatkiem robusty (20%). Kawa cechuje się wyrazistym aromatem i smakiem oraz brakiem nadmiernej kwasowości i goryczy. Idealna propozycja dla wielbicieli espresso z bogatą pianką zwaną cremą, kawy czarnej oraz kaw z mlekiem. Charakteryzuje się średnią kwaskowatością, lekką nutką goryczki oraz orzechowo-czekoladowym smakiem.